Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 26 februarie 2020

coronavirus.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

In Romania nu a fost confirmat oficial nici un caz de coronavirus. In schimb 69 de persoane sunt în carantină si peste peste 4000,  monitorizate la domiciliu. Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice toate informaţiile legate de situatia de la noi  şi transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Extinderea epidemiei si mediatizarea intensa a subiectului au dus de altfel la primele derapaje in presa. CNA  face la randu-i apel la responsabilitate catre jurnalisti. La fel si Asociatia Marilor Rețele Comerciale din România care linisteste populatia dupa ce magazinele au fost luate cu asalt de cumparatori panicati. 

Autorităţile franceze au anunţat că au înregistrat decesul primului cetăţean francez din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani. Sunt 17 imbolnaviri raportate , din care 11 persoane au părăsit spitalul deoarece nu mai prezentau semne de îmbolnăvire.

Consultari in desfasurare la Palatul Cotroceni!  Klaus Iohannis ar putea anunța noua propunere de premier chiar în această seară. Intalnirea cu partidele are loc in contextul in care Ludovic Orban si-a depus aseara mandatul de premier desemnat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 februarie 2020