Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 februarie 2020

sars-cov-2-coronavirus-microscop.jpg

Trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate oficial in Romania
Trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate oficial in Romania

În ultimele 24 de ore, la nivel global s-au înregistrat 1.184 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 37 de decese, fiind a doua zi în care numărul de cazuri confirmate la nivel internațional a fost mai ridicat decât cel din China continentală, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Intre timp, autoritatile subliniaza ca in romania nu e o epidemie de coronavirus dupa depistarea primului caz de imbolnavire. Barbatul de 25 de ani din Gorj este internat la Matei Bals.   

sumarul emisiunii 40 de minute 

E oficial! Liberalii il sprijina pe Nicusor Dan in cursa pentru primaria Capitalei. Susținut de USR București, Dan își dispută cu Vlad Voiculescu candidatura în cadrul Alianței USR-PLUS. Decizia PNL  vine în contextul în care alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, iar potrivit sondajelor comandate de partid un candidat al PNL nu ar avea șanse sa o învinga pe Gabriela Firea.

România a reușit pentru prima oară să se împrumute în euro la dobânzi negative,„o performanță istorică”, apreciaza ministrul interimar de finante Florin Cîțu, intre timp premier desemnat.  E vorba de un imprumut mic, pe termen scurt asa incat putem spune ca investitorii ne dau un semnal pozitiv temporar, explica analistul economic George Vulcanescu.

Si, in ciuda deceselor inregistrate atat in Franta dar mai ales in Italia din cauza coronavirusului, autorităţile italiene au decis să menţină summit-ul franco-italian. Preşedintele Emmanuel Macron a sosit la Napoli, gazda reuniunii la vârf, în fruntea unei  delegaţii de 11 miniştri, pentru prima intalnire de acest fel organizata în ultimii trei ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2020