Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 februarie 2020

sars-cov-2-coronavirus-microscop.jpg

Trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate oficial in Romania
Trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate oficial in Romania

Alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Romania. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și o femeie din Timiș. Ambii au călătorit recent în Italia. In acest moment sunt 3 imbolnaviri raportate la nivelul intregii tari.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Vlad Voiculescu a anunțat că își retrage candidatura pentru Primăria Capitalei, după ce PNL a anuntat ca il sustine pe Nicusor Dan pentru funcția de primar general. El va candida insa pe lista consilierilor generali.

Turcia a amenințat că va redeschide porțile pentru refugiații care vor să ajungă în Europa, după ce în urma unui bombardament la Damasc 33 de soldați turci au fost uciși. Forțele siriene ale președintelui Bashar al-Assad, sprijinite de Moscova, au declanșat o ofensivă sângeroasă împotriva ultimilor rebeli care rezistă la Idlib. ONU  convoaca astazi o reuniune de urgență.

Iar maine, la Doha, SUA și talibanii incheie un acord de pace istoric. Războiul din Afganistan este cel mai lung din istoria Statelor Unite, dureaza de peste 18 ani. In confruntari si-au pierdut viata inclusiv militari romani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 februarie 2020