Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 martie 2020

ONG poluare Capitala foarte grava.jpg

Poluarea aerului din București depășește regulat normele maxime admise (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Poluarea aerului din București depășește regulat normele maxime admise (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Ministrul Mediului aduce precizari in contextul poluarii record din Capitala, de noaptea trecuta. Costel Alexe spune că au fost arderi necontrolate, dar există și suspiciuni cu privire la posibile activități industriale în județul Ilfov și în București. Explicatiile nu sunt suficiente, situatia e grava si trebuie masuri urgente, spun ong-urile de mediu..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Legea privind vaccinarea obligatorie este dezbătută săptămâna aceasta la Camera Deputaților, for decizional, după ce a fost adoptată de Senat. Ea a trecut de Comisia pentru Sanatate. Sancţiunile pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.  Cei care se opun vaccinării obligatorii, fac presiuni pe parlamentari să nu voteze legea..

Câteva mii de migranţi din Turcia au luat cu asalt frontiera greacă, in incecarea de a patrunde in Europa dar fortele de ordine trimise de Atena i-au impiedicat si au actionat cu gaze lacrimogene. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a permis migranților să intre în  Grecia și Bulgaria începând de vineri. Conducerea Uniunii Europene vizitează maine graniţa dintre Grecia şi Turcia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 martie 2020