Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 martie 2020

coronaaa.jpg

Rafila: Dacă vor apărea foarte multe cazuri de coronavirus în România, formele ușoare și medii vor fi tratate acasă
Rafila: Dacă vor apărea foarte multe cazuri de coronavirus în România, formele ușoare și medii vor fi tratate acasă
Sursa imaginii: 
Hepta/Mediafax Foto

Dacă vor apărea foarte multe cazuri de coronavirus în România, formele ușoare și medii vor fi tratate acasă, exact ca în cazul gripei. O spune preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. In acest moment, in Romania sunt 5 cazuri confirmate de infectare cu Covid-19, dupa ce primul pacient  s-a vindecat si a fost externat. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pe de alta parte managerul Institutului de Boli Infectioase, Adrian Streinu Cercel ii sfatuieste pe romanii din afara granitelor, in special pe cei din Italia, sa se gandeasca de doua ori inainte de a reveni in tara in perioada Pastelui. Acestia ar putea sa nu se mai poata intoarce in strainatate, daca vor fi izolati si bagati in carantina.

  Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin se intalnesc astazi la Moscova pentru a discuta despre reducerea tensiunilor care ameninţă să provoace un conflict între Rusia şi Turcia în Siria. Ankara, care oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, a reclamat, săptămâna trecută, uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib. Imediat după incident, Ankara a anunţat că Turcia nu va mai opri ajungerea în Europa a imigranţilor extracomunitari.

Iar Uniunea Europeana inaspreste tonul la adresa Londrei. Marea Britanie trebuie să respecte "independenţa" blocului comunitar, a declarat negociatorul-şef european pe tema Brexit, Michel Barnier, avertizând că există "divergenţe foarte grave" între Bruxelles şi Londra în negocierile privind relaţiile bilaterale.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 martie 2020