Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 martie 2020

scoala.jpg

Cu 15 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus - în București și în 8 județe, autoritatile iau in calcul inchiderea scolilor si gradinitelor
Cu 15 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus - în București și în 8 județe, autoritatile iau in calcul inchiderea scolilor si gradinitelor
Image source: 
Le Monde.fr

Cu 15 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus - în București și în 8 județe, autoritatile iau in calcul inchiderea scolilor si gradinitelor. Sunt în carantină 27 de oameni, iar alți aproape 12.800 sunt izolați  acasă. De astazi au fost suspendate toate cursele aeriene către și dinspre Italia.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Micii întreprinzători cer autorităților să adopte rapid măsuri prin care să îi ajute să facă față efectelor economice produse de impactul coronavirusului, masuri care sa permite lucrul de acasa si munca temporara.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, crede că după ce România a interzis zborurile spre și dinspre Italia mulți români se vor întoarce în țară prin Chișinău. El spune că nu va permite ca Republica Moldova să devină țară de tranzit: "O să permitem zborul doar moldovenilor", a completat seful statului.

Si…in plina criza a migrantilor, presedintele turc este astazi la Bruxelles. Mii de migranţi încearcă să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia de când Recep Taiyp Erdogan a anunţat, că nu mai respectă acordul încheiat acum patru ani cu Uniunea Europeană, care prevede că refugiatii rămân în Turcia, în schimbul unui ajutor financiar european.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 9 martie 2020