Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 martie 2020

2020-02-26t230437z_1848573776_rc2n8f9izyps_rtrmadp_3_china-health-belgium_0.jpeg

OMS  a declarat pandemie de coronavirus!
OMS a declarat pandemie de coronavirus!
Image source: 
REUTERS/Yves Herman

OMS  a declarat pandemie de coronavirus! Cu un bilant de 38 de persoane infectate cu coronavirus, autoritatile de la Bucuresti anunta ca exportul de medicamente folosite pentru combaterea virusului este suspendat timp de 6 luni.  Pe de alta parte, evenimentele cu peste 100 de persoane programate în spații închise sunt interzise pana la finalul lunii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Economia globala isi calculeaza deja pierderile … Efectele se resimt mai cu seama in industria transporturilor sau in cea auto. In romania deja au aparut cereri de compensatii financiare sau fiscale. Marea intrebare este daca exista spatiu fiscal pentru a oferi acest ajutor. Cel mai probabil, nu, crede analistul economic Constantin Rudnitchi. 

Până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global, avertizeaza cancelarul german Angela Merkel, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Berlin. Până la momentul actual, au fost confirmate peste 4.300 de decese la nivel global.

În China preşedintele Xi Jinping declară că ţara sa a castigat lupte cu virusul  dar Europa este mai puţin optimista pentru moment. În Franţa preşedintele Emmanuel Macron se va adresa  concetăţenilor săi prin intermediul televiziunii, probabil pentru a anunţa noi măsuri stricte în vederea frînării epidemiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 11 martie 2020