Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi,12 martie 2020

guvern_citu_pas_investire.jpg

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat (Sursa foto: gov.ro)
Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat (Sursa foto: gov.ro)

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat. In aceasta dupa-amiaza era programat votul de investitura. A luat act de aceasta decizie presedintele Klaus Iohannis care acum trebuie sa cheme din partidele la consultari pentru a desemna un prim-ministru care să încerce să își strângă majoritatea în parlament.

sumarul emisiunii 40 de minute 

O criza politica care se suprapune peste cea creata de coronavirus. Avocatul Poporului îi cere sefului statului  să declare starea de urgență. Sunt 48 de cazuri de infectare cu Covid-19 la nivelul intregii tari. Au fost intocmite 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi 2 pentru comunicare de informaţii false…

Transportatorii cer guvernului să scutească șoferii de TIR care vin din străinătate de obligația carantinei de 14 zile. Ei avertizeaza ca menținerea acestei măsuri va bloca economia României. 

Proiectul de lege care îi obligă pe angajatori să le acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor ”situații extreme” a primit vot final in Camera Deputatilor. Daca raman acasa cu copiii, aceștia vor fi plătiți cu maximum 75% din salariul mediu brut.

 Iar Uniunea Europeana dezaprobă interzicerea ”unilaterală” a călătoriilor din Europa impusă de Donald Trump ”fără consultări” şi respinge acuzaţia sefului Casei Albe că nu a făcut suficient împotriva răspândirii coronavirusului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 12 martie 2020