Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 martie 2020

coronavirus-4914028_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Numărul cazurilor de coronavirus diagnosticate creste, sunt 80 de persoane infectate la nivel national, inclusiv managerul Spitalului ”Dimitrie Gerota”. Companiile cer ca statul sa sprijine mediul de afaceri. Un prim anunt vine de la ministerul de finante- termenul limita pentru plata impozitelor pe cladiri, terenuri si masini se prelungeste pana la 30 iunie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Si Franta, a doua tara din Europa grav lovita dupa Italia, se mobilizeaza in favoarea economiei. Principalul obiectiv – mentinerea locurilor de munca, in ciuda crizei provocate de situatia sanitara. De luni toate scolile si gradinitele din Franta se inchid pe o perioada nedeterminata.

Urgenta sanitara suspenda si activitatea unor orgaizatii neguvernamentale cu rol social- SAMU SOCIAL romania anunta ca suspenda programele pentru persoanele vulnerabile si fara adapost.

Iar in Republica Moldova a fost instituit gradul de alerta Cod Rosu, la nivel national. De astazi taote zborurile spre tarile Uniunii Europene vor fi suspendate. Se inchid si mai multe puncte terestre de trecere a frontierei. Sunt 8 cazuri de infectare confirmate in tara vecina.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 13 martie 2020