Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 martie 2020

Pentru 30 de zile, incepand de astazi, Romania e in stare de urgenta ca urmare a pandemiei de coronavirus

Pentru 30 de zile, incepand de astazi, Romania e in stare de urgenta ca urmare a pandemiei de coronavirus! Scolile raman inchise iar dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente, alimente strictă necesitate si servicii de utilitate publică. Romania are in acest moment 158 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fiscul anunta primele masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri. Se suspendă controalele fiscale și executarea silită a creanțelor bugetare. Totodata, termenul de depunere a declarațiilor fiscale, este amânat până la 25 aprilie pentru persoanele juridice. Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.

Iar in seara aceasta președintele francez Emmanuel Macron li se va adresa din nou francezilor prin intermediul televiziune pentru a anunța măsuri suplimentare in vederea combaterii epidemiei. Nu este exclus ca turul al doilea al alegerilor municipale de pe 22 Martie sa fie anulat, iar francezilor sa li se impună restricții de circulație și mai drastice, după model italian.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 martie 2020