Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 martie 2020

covid-19-4908690_1920.png

Image source: 
pixabay.com

Peste jumătate dintre medicii români nu au fost instruiți să trieze și să trateze pacienți infectați cu noul coronavirus, iar aproape 80% spun că spitalul lor nu dispune de suficiente echipamente de protecție. Este concluzia unei cercetări realizate de Solidaritatea Sanitară, una dintre cele mai mari federații sindicale din domeniu.

sumarul emisiunii 40 de minute

In acest context, ministrul de Finante da asigurari ca autoritatile continua achizitiile medicale! Pe de alta parte, Guvernul analizează eventuala amânare a plăţii impozitului pe venit pentru persoane fizice,  dar nu pentru toată lumea, ci doar acolo unde sunt probleme, subliniaza Florin Citu.

Uniunea Europeana isi inchide granitele externe pentru 30 de zile in timp ce fiecare stat membru isi ia propriile masuri de protectie. Dupa modelul italian, si Franta a anuntat ca de astazi deplasările populației sunt drastic limitate. Presedintele Emmanuel Macron a suspendat planul de reformare a pensiilor, a amânat turul doi al alegerilor locale  şi a impus noi restricţii de călătorie.

Pe de alta parte, premierul britanic isi schimba radical abordarea si renunta la ideea controversată a “imunizării în masa”, urmând exemplul Europei continentale. Cetăţenii britanici sunt îndemnaţi să rămână în case 14 zile dacă au febră ori tuse persistentă si in general sa evite deplasarile.

Iar UEFA amana EURO 2020 pana vara viitoare. România era una dintre țările gazdă ale turneului final, cea mai importantă competiție europeană inter-țări.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

Emisiunea 40 de minute din data de 17 martie 2020