Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 martie 2020

video_dacia_electric_dezvaluita_cat_costa.jpg

Automobile Dacia opreste, incepanad de maine, pana pe 5 aprilie producţia la uzina de la Mioveni (Sursa foto: Facebook/Dacia)
Automobile Dacia opreste, incepanad de maine, pana pe 5 aprilie producţia la uzina de la Mioveni (Sursa foto: Facebook/Dacia)

Automobile Dacia opreste, incepanad de maine, pana pe 5 aprilie producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus. Tot mâine va opri producţia şi uzina Ford de la Craiova. Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe de marii constructori auto. Este contextul in care Guvernul se reunește astazi, în prima ședință după instituirea stării de urgență, pntru a pune la punct măsuri de sprijin in economie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul avanseaza ideea unui pachet de ajutor care să meargă până la 2 la sută din PIB. Insa cine și ce sectoare ar trebui  să beneficieze cu prioritate de intervenția statului? O analiză în timp real este imposibil de făcut - punctează specialistii. Măsura șomajului tehnic trebuie dozată cu mare atenție - iar prioritatea absolută ar trebui să fie producția industrială, e de părere fostul ministru al Privatizarilor Valentin Ionescu. 

Guvernul roman si cel ungar au ajuns la un acord care sa permita romanilor ce revin acasa, in special din Italia, sa tranziteze Ungaria. Un coridor special va functiona in intervalul orar 21.00- 5 dimineata, pe rutele indicate de autoritatile de la Budapesta si sub escorta.

Iar in premieră în Franța, șase pacienți contaminați cu Covid-19 au fost evacuați cu ajutorul unui avion militar de la un spital public din Mulhouse, unde toate unitățile de reanimare sunt  suprasolicitate. In context, clinicile private se mobilizează  pentru a ajuta spitalele publice. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 martie 2020