Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 martie 2020

covid-19-4908691_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vor fi pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dacă fapta duce la decesul uneia sau mai multor persoane!  Cei care ascund ca sunt bolnavi ar putea sta 5 ani in spatele gratiilor. In contextul pandemiei de coronavirus, guvernul a modificat prin ordonanta de urgenta Codul Penal in sedinta maraton de ieri.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cabinetul Orban a adoptat si masuri economice menite să diminueze efectele negative ale pandemiei  asupra companiilor nevoite să-și suspende activitatea. Una dintre cele mai importante măsuri este plata de la buget a șomajului tehnic, în limita a 75% din salariul brut. Cum se raporteaza mediul de afaceri dar si sindicatele la acest anunt, discutam in aceasta seara.

Iar in Franţa, eradicarea virusului s-ar putea să necesite mai mult de două săptămîni de carantină. Este ceea ce spun specialiştii constatînd că numărul de oameni contaminaţi creşte în mod exponenţial. Pe de altă parte, condiţiile de carantină impuse de autorităţi nu sunt peste tot respectate, au fost semnalate de altfel primele incidente…

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 martie 2020