Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 martie 2020

coronavirus-4841735_1280.jpg

Cu aproape 200 de morți, România se pregătește de Ordonanța Militară nr. 8. Jumătate de glob e în izolare, 4 țări au peste 10.000 de morți.
Image source: 
Pixabay (Ilustrație)

Încă 143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore în România, în total sunt 576.  Sase oameni au murit…. O situație gravă se inregisteaza la Suceava: 52 de cadre medicale  sunt infectate cu coronavirus. Spitalul județean a fost închis si va trata doar cazuri de COVID-19.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intre timp, internările și operațiile care nu sunt urgențe, vor fi suspendate pentru 14 zile. Toți pacienții vor fi externați. Măsura este valabilă atât pentru spitalele publice cât și pentru cele private.

Medicii de familie cer guvernului să le permită consultarea pacienților la distanță pentru a preveni infectarea cadrelor medicale și a persoanelor obligate să vină la cabinete pentru rețetele lunare…..CNAS propune și suspendarea obligativității folosirii cardului de sănătate pe perioada stării de urgență.

Ministrul Economiei susţine că pierderile vor fi foarte mari din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Firmele mici  pot rezista crizei Covid-19 câteva luni, spune proprietarul unei afaceri din industria evenimentelor, printre cele mai afectate de criză. Un interviu in aceasta seara….

 Iar criza coronavirusului ar putea costa economia Germaniei peste 700 de miliarde de euro şi peste un milion de locuri de muncă. Estimarea vine în contextul în care guvernul de la Berlin pregăteşte un amplu pachet de măsuri economice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 23 martie 2020