Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 24 martie 2020

Coronavirus Klaus Iohannis impreuna criza.jpg

Image source: 
presidency.ro

Klaus Iohannis anunță carantină totală în România: Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu... Persoanele de peste 65 de ani vor fi obligate sa stea permanent in casa. Șeful statului a adaugat și că armata va ieși pe străzi pentru a gestiona mai bine situațiile din teren… Măsurile intra în vigoare de mâine. 8 persoane infectate cu coronavirus au murit pana acum in Romania. Numarul de cazuri confirmate ajunge la 762.

sumarul emisiunii 40 de minute

Asigurati protejarea medicilor! Testarea lor trebuie sa fie o prioritate! Președintele le-a cerut managerilor de spitale să faca totul asa incat sa nu se mai repete situații precum cele de la spitalul din Suceava, sau de la Gerota. Conform unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment, în România, sunt 103 cadre medicale infectate cu noul coronavirus. 

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat bilanțul cel mai tragic de la debutul pandemiei, iar autoritățile continuă să avertizeze că încă nu s-a ajuns la partea cea mai dură a crizei. Pe de alta parte premierul britanic Boris Johnson a anunțat introducerea unor restricții severe privind activitățile permise populației, in încercarea de a preveni imbolnavirile.

Si e oficial! Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Competitia se va desfasura in vara anului viitor. Saptamana trecuta a fost amanat si Euro 2020.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 martie 2020