Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 martie 2020

Spania a ajuns la un trist record, a depășit China la numărul deceselor și se confruntă cu o acută lipsă de material sanitar. 

sumarul emisiunii 40 de minute

În România pe măsură ce crește bilanțul victimelor COVID-19 și numărul contaminărilor, și în țară tot mai multe cadre medicale  atrag atenția că nu au nici măcar minimum necesar pentru propria protecție. Nervozitatea în rândul acestora e din ce in ce mai evidentă – cu ce lipsuri se confruntă exact sistemul, aflăm imediat în 40 de min.

Președintele Klaus Iohannis anunță rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate și pentru șomaj. După o ședință cu premierul Ludovic Orban și alți membri ai cabinetului, șeful statului a spus că, mâine, guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luni, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Jurnaliștii moldoveni sunt obligați, pe perioada stării de urgență, instituită în contextul răspândirii coronavirusului, să reflecte exclusiv poziția autorităților moldovene. O dispoziție în acest sens a fost emisă, miercuri, de Consiliul Audiovizualului din R.Moldova. ”Este un abuz al președintelui Consiliului Audiovizualului care comportă riscuri enorme pentru libertatea de exprimare. Practic, se instituie restricții la limita cenzurii”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute de miercuri, 25 martie 2020