Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 martie 2020

1029 de cazuri de îmbolnăvire, 18 decese, 23 de persoane aflate în stare gravă la ATI. Este bilanțul zilei  la o lună de la confirmarea primului caz în România.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ziua de astăzi aduce si un nou ministru: secretarul de stat Nelu Tătaru a preluat postul de la demisionarul Victor Costache. Nu trebuie să mai avem un nou caz „Suceava” le transmite colegilor de Guvern noul ministru al Sănătății.

Vot esențial, joi, în Parlamentul European. Eurodeputații trebuie să decidă, în această seară, dacă sunt de acord cu măsurile propuse de Comisia Europeană pentru atenuarea efectelor generate de coronavirus la nivel social și economic. Zeci de miliarde de euro ar urma să ajungă la statele membre, afirmă la RFI europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan. El subliniază că banii vor ajunge la cei care au nevoie de ei prin proceduri de finanțare simple, deja existente la nivelul UE.

În Franța, sindicatele polițiștilor amenință că suspendă controalele stradale ale persoanelor care ies din casă în ciuda carantinei impuse de autorități. Polițiștii au lansat un ”avertisment solemn” ministrului de Interne denunțând lipsa de măști și a mănușilor de protecție. Între timp, bolnavi de coronavirus au fost joi transportați cu un TGV pentru a elibera din spitalele supraîncărcate din Strasbourg.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute de joi, 26 martie 2020