Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Drăghici – “American dream” made in Romania

foto_mihai_draghici.jpg

Mihai Drăghici
Mihai Drăghici

Este tânăr, este antreprenor şi a plecat din America pentru a-şi împlini visul american în România. Şi-a părăsit ţara natală împreuna cu familia când avea 5 ani dar a revenit în România în 2018, după 35 de ani americani. De ce ? 

Ca să îşi vadă bunica. Şi aici a rămas şi a pus pe picioare mai multe aplicaţii care vor schimba multe lucruri din vieţile noastre.

Vă amintiţi zilele în care mergeaţi la cumpărături la super market şi, când vă venea rândul la casă, vă scotoceaţi în buzunar după portofel. Apoi trebuia se număraţi bancnotele şi să vă uitaţi adânc în portofel după mărunţiş. Toate astea înseamnă secunde bune din viaţa dumneavoastră. Şi dacă le adunaţi în fiecare zi de-a lungul anilor ajungeţi la zile, săptămâni şi luni pierdute pe la casele din magazine. Dar ce-ar fi dacă aţi putea face plăţile cu o aplicaţie de pe tabletă care se uită la faţa dumneavoastră şi confirmă că sunteţi dumneavoastră. E vorba de o aplicaţie de recunoaştere facială pentru plăti. Se numeşte PayByFace şi este inventată de Mihai Drăghici.

A inventat multe alte năzdravanii despre care o să ne povestească. De douăzeci de ani, omul ăsta a fondat o grămadă de companii în Statele Unite, Canada, Mexic, India iar acum şi în România.