Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID – 19, mărturiile medicilor implicați în depistarea și tratarea pacienților

whatsapp_image_2020-04-15_at_4.04.jpg

Ilustratia unui coronavirus (ilustratie generica)
Coronavirus (ilustraţie generică)
Image source: 
Pixabay

Pericolul pe care îl reprezintă noul coronavirus nu a trecut, iar relaxarea restricţiilor ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor de infectare. Este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia anunțului privind prelungirea stării de urgență până pe 15 mai. 

Până acum, în România au fost confirmate 7216 cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 337 în ultimele 24 de ore. Peste 360 de persoane au murit, a transmis astăzi Grupul de Comunicare Strategică.  

Virgil Musta, şef  Clinică de Boli Infecțioase Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara atrage atenția la RFI asupra importanței izolării și menținerea distanțării sociale. 

Este foarte important să rămânem în casă.  Dacă un om stă în casă, timp de două săptămâni, riscul de a se infecta scade foarte mult, spune la RFI,  Liliana Pâslaru, medic radiolog la Spitalul Tenon din Paris, un spital universitar preponderent oncologic. Medicul ne-a explicat care este abordarea spitalului în care lucrează în ceea ce privește traseul urmat de pacienți în contextul pandemiei de COVID 19. 

De la un medic care diagnostichează pacienți cu COVID-19, trecem la un alt medic român, care tratează în Franța pacienți cu noul coronavirus: Alina Ciofu, stabilită de 30 de ani în regiunea Capitalei franceze, medic endocrinolog și diabetolog.  Medicul descrie la RFI felul în care se lucrează în noile servicii de post reanimare care au fost create în cele două structuri spitalicești în care lucrează, în urma declanșării epidemiei de coronavirus.

 

Toate edițiile emisiunii Sănătatea FMhttps://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

Ascultă emisiunea Sănătatea FM din 15 aprilie