Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grégoire Vigroux – Fenix, telefonul tău de mâine

În această emisiune avem un invitat special. Şi spun special pentru că nu mai vreau să vorbim despre problemele cauzate de acest coronavirus. Le ştim cu toţii şi le trăieşte fiecare pe pielea lui. Mă interesează acum să auzim oameni care au reuşit să găsească soluţii.

Oameni care, în plină criză, reuşesc să îşi continue afacerile şi să deschidă alte afaceri noi. Unul din aceşti oameni este Grégoire Vigroux. Este co-fondator şi vice-preşedinte Europa la Telus Interational. L-aţi mai auzit la RFI şi o să îl mai auziţi. Este pasionat de noile tehnologii şi de revoluţia blockchain. Împreună cu partenerul său Adrien Arnoux, fost manager la Amazon, au lansat pe piaţa româneasca o afacere foarte interesantă.

Este vorba de fenix.eco, o platformă online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiţionate. Adică poţi cumpăra un telefon aproape nou la un preţ foarte atractiv. Smartphonul recondiţionat este deja o afacere care merge foarte bine în Europa de Vest dar nu prea este prezentă şi în Europa de Est. Grégoire Vigroux şi Adrien Arnoux au ales România pentru a lansa acest concept. Cel mai interesant lucru însa mi se pare că au reuşit să lanseze această afacere în plină criză provocată de coronavirus. Şi asta m-a făcut să îl invit la emisiunea « Noi venim din viitor ». Sunt foarte curios să aflu cum reuşeşti să lansezi un business în plină criză.

Mai multe despre ultima lui investiţie puteţi afla la adresa : fenix.eco.

Această emisiune va avea loc în limba franceză.

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor