Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 27 aprilie 2020

Şcolile şi universităţile nu se redeschid până în septembrie. Doar elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a , care susţin examene în vară, vor putea reveni , însă cu respectarea unor condiţii.

Şi în Italia şcolile rămân închise până în septembrie. În Franţa ieşirea din carantină e prevăzută pentru 11 mai dar redeschiderea şcolilor se va face progresiv şi pe bază de voluntariat. Sondajele arată că părinţii preferă să-şi ţină în continuare copiii acasă; Mâine, premierul Edouard Philippe va anunţa detaliile ieşirii din carantină.

Site-ul IMM Invest a fost refăcut şi se relansează mâine. Platforma, prin care întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de credite garantate până la 90% a fost lansată săptămâna trecută dar nu a funcţionat. Responsabilii au avansat un număr prea mare de accesări şi un posibil atac cibernetic, ca explicaţii.

Iar România se confruntă cu o secetă masivă anul acesta , suprapusă crizei sanitare. Foarte multe suprafeţe agricole sunt compromise. Deocamdată stocurile pentru consum sunt suficiente dar în toamnă preţurile la raft ar putea creşte.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Ascultă emisiunea "40 de minute" cu Anca Năstase