Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 aprilie 2020

PSD reacţionează după declaraţia dură a preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că social-democraţii se luptă să dea Ardealul ungurilor. Legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Liderul UDMR consideră că şeful statului a avut o reacţie nedemnă pentru un preşedinte şi că ar trebui să-şi ceară scuze. 

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus se apropie de pragul de 12.000, cu 362 de pacienţi confirmaţi numai în ultimele 24 de ore.  Ne uităm astăzi la spitalul din prima linie care nu are nici un angajat infectat cu coronavirus în condiţiile în care o persoană infectată din 10 este cadru medical. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, un interviu în 40 de minute.

Iar Liberation dezminte declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la experienţa ratată a redeschiderii şcolilor în Franţa. În contextul anunţului că în România elevii nu se mai întorc la cursuri până în septembrie, şeful statului dădea exemplul Franţei unde elevi şi profesori s-ar fi îmbolnăvit în şcolile deschise dintr-un departament. În Hexagon însă şcolile se vor redeschide treptat, după 11 mai.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute