Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Yael Bloch – Uită-te la tine ca la cel mai mare miracol

Sunt lucrurile simple din care e alcătuită viaţa noastră. Atât de simple încât nici nu le mai vedem, au devenit reflexe. Mănânci, respiri, mergi dar nu prea ştii cum faci aceste lucruri care sunt fundamentele vieţii. Nu mai avem distanţa necesară de la care să ne uităm la noi ca la ceva nou, ca şi cum ne-am descoperi pentru prima dată.

Unii dintre noi o mai pot face. Dar nu o fac spontan, s-au antrenat îndelung pentru a înţelege miracolul vieţii compus din aceste elemente de bază : respiraţie, mâncare, mişcare. Yael Bloch vine din orizontul yoga. Şi-a făcut studiile în Franţa, ţara ei natală, a continuat cu un master în geotehnică în Anglia, un doctorat în acelaşi domeniu în Germania, după care s-a format în yoga în Statele Unite.

Din 2002 activează în Şcoala franceză de yoga de la Paris iar acum trăieşte la Bucureşti unde le descoperă şi altora secretele yoga. Dar în Yael locuieşte şi o scriitoare. Are talentul, rar pe piaţă, de a povesti într-un mod foarte simplu mecanismele fundamentale care ne guvernează viaţa : respiraţia, mâncarea şi mişcarea.

A scris patru cărţi publicate la editura La Plage din Franţa : « Respire », « Manger mieux, en pleine conscience » împreuna cu Ananda Ceballos, « Ashrams – voyage aux sources du yoga » şi ultima carte care a apărut de curînd « Se tenir droit grâce au yoga ». Aceste cărţi sunt nişte bijuterii mai ales în această perioadă în care cei mai mulţi dintre noi a trebuit să stăm închişi în case. Respiri, mănânci şi te mişti, despre aceste fundamente ale vieţii vom vorbi astăzi cu Yael Bloch.

Această emisiune este în limba franceză.

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor