Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 mai 2020

2020-05-04t151900z_1428954898_rc2rhg9v3twq_rtrmadp_3_health-coronavirus-italy.jpg

Femei cu fețele acoperite cu măști de protecție se plimbă cu bicicletele în parcul din cartierul Porta Nuova din Milano
Image source: 
REUTERS / Flavio Lo Scalzo

Europa se redeschide dar cu precauţie. Magazinele reîncep să primească clienţi, se redeschid terasele şi frizeriile, în unele cazuri muzeele şi grădinile zoologice. Totul cu respectarea măsurilor de distanţare fizică. O regulă e clară dintr-un capăt în altul al Europei - purtarea măştii în transportul în comun devine obligatorie.

Cu un total al amenzilor de 120 de milioane de euro, până acum, ministrul de Interne recunoaşte că unii poliţişti au dat sancţiuni abuziv şi că aceste cazuri vor fi anchetate. Marcel Vela are şi o explicaţie au fost scoşi pe teren foarte mulţi tineri care au făcut doar 6 luni şcoala de poliţie şi nu au experienţă.

Constructorii auto Dacia şi Ford şi-au reluat de azi producţia , după o lună şi jumătate de pauză. Evident, reîntoarcerea la muncă vine cu o serie de proceduri stricte. Un interviu cu purtătorul de cuvânt al constructorului auto de la Craiova, Ana Maria Timiș.

Iar în Franţa  a început o săptămână delicată pentru executiv care pregăteşte ieşirea din carantină, pe 11 mai. Peste 300 de primari din regiunea pariziană i-au trimis un mesaj preşedintelui în care cer ca şcolile să nu fie redeschise acum.  

Ascultă emisiunea 40 de minute din 4 mai 2020