Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 mai 2020

harta_coronavirus_6_mai.jpg

 Legea adoptată de Parlament privind starea de alertă în România a intrat în vigoare luni
Legea adoptată de Parlament privind starea de alertă în România a intrat în vigoare luni

România depăşeşte 14.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus. 270 de cazuri s-au înregistrat numai în ultimele 24 de ore. După 15 mai România iese din starea de urgenţă.

Deocamdată o serie de aspecte nu sunt foarte clare - de exemplu dacă se va putea circula fără restricţii între localităţi sau dacă se vor mai da amenzi. Vă spunem astăzi cum se vor desfăşura activităţile în cabinetele stomatologice, în instanţe dar care vor fi provocările responsabililor din muzee şi cum vor avea loc vizitele în aceste spaţii după 15 mai. În Franţa, unii editorialişti vorbesc despre o catastrofă culturală mondială. Astăzi, preşedintele Emanuel Macron a avut discuţii cu artiştii profesionişti.

În timp ce premierul Ludovic Orban se arată optimist în privinţa relansării economice , prognoza de primăvară a Comisiei Europene indică o scădere a economiei României cu 6% în acest an şi o revenire în 2021. Guvernul indică în strategia revenirii economice sprijin pentru companii să se relocheze în România. Goana după investitori va fi acerbă...care sunt atuurile României discutăm în această seară.

Şi cea mai importantă platformă online de turism Airbnb, face concedieri masive. Aproape 2000 de angajaţi ai companiei americane îşi vor pierde locurile de muncă. În urmă cu o săptămână platforma TRipAdvisor anunţa că renunţă la aproape 1000 de angajaţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Ascultă emisiunea 40 de minute din 6 mai 2020