Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Seceta și subvențiile. Cum se finanțează agricultorii în perioada pandemiei

Seceta

Fermierii din câteva zone ale țării sunt afectați de același fenomen natural: seceta. Cei care administrează mari suprafețe de teren agricol consideră că sunt două soluții pentru a atenua efectele secetei. Prima, este legată de evaluările realizate de Ministerul Agriculturii și plata eventualelor despăgubiri. 

A doua soluție este înființarea fondurilor mutuale agricole. Fermierul Dan Hurduc, membru în Consiliul Director al Clubului Fermierilor Români, administrator Evel-H Company, județul Vaslui, afirmă că există o inițiativă a fermierilor în ceea ce privește crearea unor fonduri mutuale.

Pe de altă parte, subvențiile plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). sunt importante pentru agricultori, iar Adrian Pintea, director general APIA, prezintă noutățile din acest domeniu și modul în care funcționează instituția în perioada pandemiei. 

Invitați: Dan Hurduc, membru în Consiliul Director al Clubului Fermierilor Români, administrator Evel-H Company, județul Vaslui, Adrian Pintea, director general al APIA, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

 

Proiectul este cofinanțat de DGAGRI dar nu reprezintă punctele de vedere ale Comisiei Europene; responsabilitatea aparține exclusiv autorilor, persoanelor intervievate, editorilor sau difuzorilor programului, în conformitate cu legislația aplicabilă. Comisia Europeană nu poate fi considerată responsabilă nici pentru daunele, directe sau indirecte, care pot rezulta în urma realizării proiectului.

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/rural/