Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 mai 2020

foto_parcuri.jpg

Image source: 
alex olaru / rfi

Cu 226 cazuri noi de coronavirus de ieri şi până azi, Ministerul Sănătăţii anunţă o testare la nivel naţional, pentru coronavirus, după 1 iunie. Nelu Tătaru spune că va fi verificat nivelul de imunizare a populaţiei dar şi de răspândire a virusului. Clinicile private au început deja să facă teste, contra cost, pentru depistarea anticorpilor COVID-19.

4 zile până când România va ieşi din starea de urgenţă. Unele restricţii vor fi ridicate. Deja părerile au fost împărţite în momentul în care sâmbătă, primăria sectorului 2 a anunţat deschiderea parcurilor pe care le administrează...Cum se vor comporta românii începând de vineri? Antropologul Mirel Bănica încearcă un răspuns.

Franţa a ieşit din carantină dar unele restricţii se păstrează. Francezii nu vor avea voie să se deplaseze la mai mult de 100 de km de casă. Starea de Urgenţă sanitară rămâne în vigoare până la 10 iulie.

Iar Marea Britanie prelungeşte carantina până cel puţin la 1 iunie. O relaxare timidă a fost totuşi anunţată de premierul Boris Johnson- de astăzi, cei care nu pot lucra de acasă se pot întoarce la serviciu dar sunt sfătuiţi să evite transportul în comun. De miercuri,  britanicii vor putea să facă sport în aer liber, cu respectarea distanţării fizice.