Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 mai 2020

orbanludovic-768x511.jpg

Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
Image source: 
Guvernul României

​Starea de alertă va fi declarată astăzi, a anunţat premierul Ludovic Orban care va prelua conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Vor fi institute toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor spune şeful guvernului.

Protecţia persoanelor a fost neadecvată şi improvizată, circuitul pentru bolnavii Covid-19 şi ceilalţi pacienţi nu erau separate, capacitatea de testare era redusă iar mai multe structuri ale unităţii medicale funcţionau aproape de avarie. Sunt datele raportului realizat de conducerea militară a Spitalului Judeţean Suceava , care l-a administrat timp de o lună.

Reguli noi pentru călătoria cu taxiul dar şi în aeroport. Pasagerii UBER vor fi obligate să poarte măşti, la fel şi şoferii iar între conducătorii auto şi clienţi vor fi instalate panouri de separare. Aceeaşi regulă şi pentru cei care vor ajunge la Otopeni pentru îmbarcare. La Henri Coandă vor fi instalate corturi de aşteptare, accesul în incinta aeroportului se va face în funcţie de zbor iar urcarea în aeronavă în funcţie de locul deţinut.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Ascultă emisiunea "40 de minute" din 14 mai 2020