Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 15 mai 2020

parcuri_redeschise_primar_politie_locala_indulgenta.jpg

Imagine din Parcul Drumul Taberei (Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 6)
Imagine din Parcul Drumul Taberei (Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 6)

România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile. Suntem obligaţi să purtăm măşti în spaţiile închise şi nu avem voie să părăsim localitatea de domicilie decât cu motive întemeiate şi cu declaraţie pe propria răspundere.

De astăzi s-au redeschis toate parcurile şi grădinile Capitalei. Agenţii de poliţie nu vor da amenzi decât în cazuri flagrante şi îi vor instrui pe oameni să respecte măsurile de siguranţă. Un interviu cu primarul Gabriel Mutu.

Site-urile blocate de autorităţi în perioada stării de urgenţă pe motiv că răspândeau informaţii false legate de pandemie vor fi redeschise pentru că nu mai există temei legal pentru blocarea lor. Fake news-urile completează de fapt vidul de comunicare al autorităţilor, spune Ionuţ Cojocaru de la ActiveWatch. Cât rău produc acestea şi cum să filtrăm cantitatea uriaşă de informaţii la care suntem expuşi, discutăm în această seară

Cel mai Sigur mijloc de transport în următoarea perioadă rămâne maşina personală. În lipsa ei, trotinetele electrice îmbină perfect dorinţa de mişcare cu păstrarea distanţei sociale. Compania Lime a reintrodus de azi 300 de trotinete electrice pe care promite că le va igieniza temeinic. 

 

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Ascultă emisiunea "40 de minute" din 15 mai 2020