Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Matei Dumitrescu – Îngerii care fac business

Stăm de vorbă astăzi cu un înger. Mai precis un business angel. Pe româneşte ar însemna un fel de « înger de afaceri ». Pentru cei care nu cunosc această meserie gândiţi-vă la un om care urmăreşte încontinuu piaţa investiţiilor şi caută start-up-urile care propun proiecte de afaceri inovante. 

Ai o idee, vrei să dezvolţi un business dar nu ai finanţare. Aici intervine ceea ce numim un business angel. Avem mai mulţi în România şi o bună parte dintre ei s-au strâns într-un grup pe care l-au botezat TechAngels, adică nişte îngeri pasionaţi de tehnologie. Matei Dumitrescu este vice-preşedinte al acestei poveşti de business care este TechAngels.

Veţi petrece alături de el o jumătate de oră pasionantă despre afaceri şi viitor. Matei a studiat matematică şi computere la Universitatea din Bucureşti după care a migrat la Academia de studii economice. În afara TechAngels se ocupă de Commons Accel România, un accelerator de business care deschide noi perspective în România. Mai multe despre el şi despre proiectele lui puteţi afla la adresele : techangels.ro şi commonsaccel.ro

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor