Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 mai 2020

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 17.036, după înregistrarea a 165 de noi cazuri de ieri si pana azi. Legea adoptată de Parlament privind starea de alertă în România a intrat în vigoare astazi. Odată cu aceasta se pot aplica și amenzi celor care nu respectă restricțiile impuse. Este contextul in care premierul a prezentat în Parlament măsurile de relansare economică…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Discutam astazi si despre criza mai multor organizatii internationale, pornind de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Contestata de americani, criticata de multe alte tari, acuzata ca ar fi sub influenta Chinei, OMS ar trebui sa-si regaseasca credibilitate. In aceeasi situatie este si Organizatia Mondiala a Comertului, al carei presedinte si-a anuntat demisia. Iar ONU a fost prea putin vizibil si reactiv în contextul crizei sanitare...

Schema de sprijinire a presei de către Guvern naște polemici ample. Două site-uri cunoscute, Recorder.ro și G4Media, au anunțat că nu vor accesa fondurile respective, pentru că nu sunt încurajate criterii de integritate și profesionalism. Guvernul vrea să acorde mass-media 40 de milioane de euro, sub forma unei campanii de informare pe tema coronavirusului.

În Republica Moldova o inregistrare video in care presedintele  Igor Dodon primește o sacoșă de la omul de afaceri Vlad Plahotniuc. Imaginile au fost facute publice de deputatul opoziției Iurie Reniță, fost ambasador în România, care le cere acum parlamentarilor sa initieze procedura de destituire a sefului statului.

Iar in Israel, dupa un an si jumatate de impas politic, guvernul de coalitie al celor doi fosti rivali Benjamin Netanyahu si Benny Gantz a primit votul de investitura in Parlament. Premierul in exercitiu a prezentat liniile noului cabinet, inclusiv angajamentul privind anexarea Cisiordaniei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 mai 2020