Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 19 mai 2020

coronavirus-4944680_1280.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

155 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 17.191….Vorbim in aceasta seara despre rezultatele unui studiu IRES care arata ca jumătate dintre români cred că autoritățile au exagerat gravitatea pandemiei de coronavirus. Iar o teorie intens vehiculata este cea potrivit careia spitalele dau bani familiilor pacienților decedați ca să accepte ca în certificatul de deces să fie trecută drept cauză a morții covid, și astfel să cresca artificial numărul victimelor. Un interviu cu managerul Institutului de Pneumoftiziologie, Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Costurile creditarii vor creste in urmatoarea perioada…Este opinia analistului economic Aurelian Dochia, dupa ce una din băncile comerciale mari prezente în România a crescut de la 15 la 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard. Asta arata ca bancile anticipeaza efectele crizei sanitare asupra sectorului, mai spune specialistul…il ascultam imediat.

Continua razboiul dintre SUA si China, avand in centru Organizatia Mondiala a Sanatatii. Beijingul îl acuză pe Donald Trump că ''se sustrage de la obligaţiile sale'' faţă de OMS, după ce liderul american spune că ar putea să se retragă din Organizatie….

Garda Forestieră Suceva anunță că angajatul sau, acuzat că a atacat cu topoarele un activist de mediu, nu a avut nici un contact direct cu presupusa victima, în ziua respectivă. ONG-istul Tiberiu Boșutar, susține, într-o postare pe Facebook, că ar fi fost atacat duminică seara de un consilier al Gărzii și de fiul acestuia, patronul unui firme despre care presa locală a relatat de mai multe ori că este implicată în afacerile ilegale cu lemn.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 mai 2020