Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 mai 2020

masca_covid.png

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Ministerul Sanatatii a stabilit in ce conditii este obligatorie purtarea mastii de protectie dar si care sunt exceptiile de la regula. Copiii mai mici de 5 ani si cei care sufera de boli ce afecteaza capacitatea de oxigenare pot sa umbe cu fata descoperita in spatiile inchise. Intre timp, Parlamentul a votat hotărârea Guvernului privind încuviinţarea stării de alertă în România.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Președintele Klaus Iohannis va contesta amenda primita de la CNCD, pe care o considera ca fiind „profund politică”. Seful statului a fost sanctionat cu 5.000 de lei pentru declarațiile referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc și Ardealul pe care PSD ar urmari sa-l dea  ungurilor.  

Teoriile conspiratiei iau amploare si in Republica Moldova! Prelatii solicită șefului statului si premierului să nu oblige cetățenii să se imunizeze împotriva coronavirusului. Biserica spune „că tehnologia 5G în combinaţie cu anumite vaccinuri administrate în China şi Italia au şi stat la baza apariţiei acestui virus care a afectat întreaga planetă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 mai 2020