Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 21 mai 2020

Alte patru decese provocate de coronavirus au fost anunţate astazi, bilanţul ajunge la 1.151. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 198 de noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total fiind de 17.585. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Ludovic Orban a anuțat că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic. Pe de alta parte va fi acordat „un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin trei luni.

Dupa ce luna trecuta vedeam imaginile cu sute de oameni care se imbulzeau pe Aeroportul din Cluj ca sa plece la munca in strainatate, acum situatia pare ca se inverseaza… Cel mai recent sondaj IRES arăta că numărul românilor care se mai gândesc să lucreze in afara este în scădere…Care e explicatia si mai ales daca piata autohtona a muncii va reusi sa-i integreze, discutam in aceasta seara…

In Spania, gestionarea crizei sanitare divide clasa politica iar confruntarea dintre partide se resimte si în strada unde zilnic au loc demonstrații și altercații... Premierul Pedro Sánchez a reușit să obțină votul favorabil al deputaților pentru o nouă extindere, de 14 zile a stării de alarmă, pana pe 7 iunie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 mai 2020