Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 22 mai 2020

covid_nou.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Focar COVID-19, la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași, unitate medicala suport pentru pacientii infectati. 11 cadre medicale au fost testate pozitiv, la intoarcerea în spital, după ce au stat două săptămâni în izolare de la ultima tură lucrată. Conducerea unității medicale pune infecțiile pe seama faptului că în ultima perioadă populația s-a relaxat și nu a mai luat aceleași măsuri de protecție individuală.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Criza coronavirusului schimbă complet piața forței de muncă. Anul trecut erau mai multe locuri de muncă decât oameni, acum sunt peste 400.000 de români rămași fără serviciu cărora li se adaugă cei care s-au întors din străinătate și ar dori sa ramana sa lucreze in tara. În ultima lună pe platforma eJobs au fost circa un milion de aplicări la joburi, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Si…pentru a treia oara in ultimii ani Donald Trump anunta retragerea dintr-un tratat global major. Acum SUA renunta la acordul militar cu Rusia „Cer deschis” si  sutin ca au luat aceasta decizie pentru ca Moscova a incalcat in mod repetat intelegerea. Decizia americanilor nu e o surpriza si europenii vor avea cel mai mult de pierdut, explica la RFI analistul de politica externe Dan Dungaciu…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 mai 2020