Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 mai 2020

mask-4954388_1280.jpg

A doua zi cu peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus raportate după mai bine de o saptamana cu un număr al imbolnavirilor care s-a situat sub acest prag
A doua zi cu peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus raportate după mai bine de o saptamana cu un număr al imbolnavirilor care s-a situat sub acest prag
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

A doua zi cu peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus raportate după mai bine de o saptamana cu un număr al imbolnavirilor care s-a situat sub acest prag. Dupa relaxarea masurilor de carantina, cele mai multe focare de infectie s-au inregistrat in spitale. Cel de Boli Infectioase din Iasi este unul dintre ele… Am discutat cu asistentul coordonator al unitatii medicale..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Calendarul examenului de bacalaureatului a fost aprobat: în 3 iunie încep înscrierile, în 22 iunie - examenele scrise iar pe 30 iunie vor fi afisate rezultatele. Elevii aflaţi în izolare, cu Covid-19, cu alte afecţiuni sau aflaţi în categorii de risc vor fi supusi unei proceduri speciale.

Iar seceta face ravagii, 1,6 milioane de hectare ar putea fi calamitate transmite ministrul agriculturii …Adrian Oros avertizeaza insa asupra incercarilor de fraudare si spune ca in unele județe, suprafețele declarate calamitate sunt mai mari decât cele însămânțate.

Si, in timp ce tot mai multe state se pregatesc sa primeasca turisti si relaxeaza masurile de carantina, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a întocmit o „listă neagră” a aeroporturilor din ţările cu risc ridicat de transmitere a coronavirusului. Lista va fi actualizată constant şi va reprezenta un ghid pentru zboruri şi turism. Deocamdata, Romania nu e pe printre statele care ar trebui evitate..

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 mai 2020