Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România a depășit pragul de 18.000 de infectări cu SARS-CoV-2

distantare_fizica.jpg

Image source: 
pixabay.com

România a depășit pragul de 18.000 de infectări cu noul coronavirus și 1200 de decese.  Aproximativ 12.000 de persoane au fost declarate vindecate. 

Tot mai multe știri false referitoare la Sars-cov-2 circulă, în aceste zile, pe platformele de social media. La nivel global, au fost identificate câteva valuri de fake news, spune la RFI,  Alina Bârgăoanu, prof.univ.dr. SNSPA și expert în analiza dezinformării. De departe, cea mai periculoasă narațiune toxică este cea cu privire la vaccinare, spune aceasta. " Găsirea unui vaccin a declanșat o adevărată cursă globală. Cred că toată lumea, toți medicii, toți epidemiologii, toți virusologii de pe această planetă sunt implicați în acest demers. Este tulburător faptul că există segmente mari ale populației, nu numai în România, ci la nivel global, care au început să se mobilizeze împotriva unui vaccin care nici nu există și care, după părerea mea, ar rezolva foarte multe probleme", spune Alina Bârgăoanu, invitata emisiunii Sănătatea FM.

Mircea Dinu Bordiniuc este unul dintre primii medici diagnosticati cu COVID-19. Este medic în Suceava și, după aproape o lună de izolare, se poate declara vindecat. A ținut să doneze plasma. Nu a putut la Suceava, așa că s-a dus la Iași. Cum a fost revenirea în societate pentru un tânăr medic? În ce condiții a putut dona plasma? Aflați din Sănătatea FM.

 

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Ascultă emisiunea Sănătatea FM