Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 mai 2020

Alexandru Rafila boala apa distantare fizica piscina mare.jpg

Doua zile pana la 1 iunie cand se deschid terasele si plajele. Guvernul inca nu a elaborat normele dupa care vor functiona unitatile de primire.  (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Doua zile pana la 1 iunie cand se deschid terasele si plajele. Guvernul inca nu a elaborat normele dupa care vor functiona unitatile de primire. (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Doua zile pana la 1 iunie cand se deschid terasele si plajele. Guvernul inca nu a elaborat normele dupa care vor functiona unitatile de primire. Medicii atrag atentia ca masurile individuale trebuie in continuare respectate. De ieri si pana azi Romania a inregistrat 191 de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Planul Renault de reducere a costurilor prevede suspendarea proiectelor de dezvoltare în România şi Maroc. Recalificări şi plecări voluntare pentru 4.600 de angajaţi în Franţa, reducerea a 10.000 de posturi în restul lumii. Premierul Ludovic Orban  spune că, în urma discuţiilor avute cu managementul companiei din România, nu a tras vreo concluzie că ar exista o decizie legată de restrângerea unor activităţi sau intenţia de a face concedieri.

Iar PSD amenință din nou cu o moțiune de cenzură dacă guvernul va modifica legea pensiilor și nu va majora punctul de pensie cu 40 la sută din toamna, asa cum e prevazut...În replică, premierul Ludovic Orban îi acuză pe social democrați de ”torpilarea oricărei inițiative de dezvoltare economică”.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 mai 2020