Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 iunie 2020

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Cel mai mic număr de cazuri noi de infectie cu coronavirus de la inceputul pandemiei. De ieri si pana azi doar 119 pacienti.  Bilanțul ajunge la 19.517. De astazi elevii claselor terminale s-au reintors la scoala, pe baza de voluntariat insa… O situatie particulara se inregistreaza la scoala Titu Maiorescu din Iasi…. Cursurile de pregătire pentru evaluarea națională vor fi facute online, după depistarea unui caz de Covid-19.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Protestele violente din SUA au continuat și  noaptea trecuta. Anarhia domneste pe străzile din New York in timp ce sute de arestări au fost operate în toată țara dar furia protestatarilor nu se domoleste. Presedintele Trump ameninţă că va trimite armata pe străzi pentru a pune capăt ”terorismului intern”.

Manifestările publice trebuie să se desfăşoare astfel încât să nu afecteze starea de normalitate în societate. Prevederea apare în proiectul de lege propus de Jandarmeria Română care ar urma să înlocuiască e lege veche de 30 de ani. Alte prevederi controversate și subiective cer ca manifestările publice să nu aducă atingere mediului și să nu fie contrare bunelor moravuri. Discutam pe larg..

Iar societatea civila propune o lege a bicicletei, in plina relaxare a restrictiilor legate de coronavirus. Documentul clarifica legislatia in domeniu, invata autoritatile cum sa amenajeze infrastructura pentru biciclisti si propune facilitati fiscale pentru firmele care isi incurajeaza angajatii sa mearga la serviciu pe doua roti.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 iunie 2020