Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 iunie 2020

somaj-tehnic.jpg

Dificultatile financiare ale multor companii au dus la aparitia nationalismului economic in unele tari
Dificultatile financiare ale multor companii au dus la aparitia nationalismului economic in unele tari

Dacia a retrimis în șomaj tehnic câteva sute de angajați, din cauza vânzărilor scăzute de autoturisme, care au diminuat comenzile pentru fabrică, scrie Profit.ro. Compania se confruntă cu o cerere scăzută atât pe piața internă, cât mai ales pe piețele externe. Si nu e singurul sector cu probleme…. Dificultatile financiare au dus la aparitia nationalismului economic in unele tari…Discutam in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pentru a opta noapte consecutiv, sfidand interdictiile de circulatie, zeci de mii de persoane au ieșit și noaptea trecuta pe străzile orașelor americane preotestand fata  provocate de moartea lui George Floyd. Au avut loc noi confruntări cu poliția dupa ce la New York multimea a devenit violenta si s-au comis jafuri la unele magazine. Departamentul american al Apărării a trimis 1.600 de militari în regiunea Washingtonului.

Germania ridică interdicţiile de călătorie pentru statele Uniunii Europene şi alte 4 ţări. Incepand de astazi si italienii pot circula liberi de la o regiune la alta, cu cateva exceptii. Temperatura persoanelor care calatoresc nu trebuie sa depaseasca 37,5 C. Autoritatile  din centru sud doresc un mai mare control al persoanelor care vin din regiunile din nord,  greu lovite de epidemie.   

Analizam si o propunere a Comisiei Europene ca fondurile multianuale să fie discutate la pachet cu sumele destinate relansarii economice, ceea ce înseamnă că România ar putea sa beneficieze beneficia de fonduri mai mari. Presedintele Klaus Iohannis a explicat că urmează însă etapa de negociere, în 18-19 iunie, când va fi Consiliul European.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 iunie 2020