Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 iunie 2020

ciuhodaru_oblu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Tudor Ciuhodaru

Creste numarul cazurilor de imbolnavire cu coronavirus, la 238, dupa scaderi in ultimele zile. Autoritatile indeamna din nou la prudenta si responsabilitate. Discutam in 40 de minute  despre campania Ministerului Sanatatii care incearca sa determine gradul de imunizare a populatiei la coronavirus. In perioada iunie-septembrie vor fi facute aproape 30.000 de teste pentru anticorpi. Primele rezultate ale campaniei vor fi disponibile în toamna.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Se împlinesc astăzi 100 de ani e la semnarea tratatului de la Trianon, care reprezenta consfințirea internațională a unirii Transilvaniei cu Regatul României. Un moment pe care Ungaria il comemoreaza. O ocazie pentru comentatori de a discuta politica regională promovată de partidul lui Viktor Orban, Fidesz. 

Iar Germania a anuntat un plan ambitios de relansare economica in valoare de 130 de miliarde de euro. Insa interventia statului in economie a creat deja controverse in interiorul Uniunii Europene, numeroase tari acuzand ca masurile de sprijin ar putea afecta dezechilibrele din blocul comunitar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 iunie 2020