Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 iunie 2020

nicusor_dan.png

Nicușor Dan
Sursa imaginii: 
Facebook / Nicușor Dan

Scene halucinante in plina strada intre candidatul la Primăria Capitalei Nicușor Dan si viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu. Acesta din urma l-a impiedicat pe Dan să țină o conferință de presă în aer liber, într-o zonă din Prelungirea Ghencea.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Caz incredibil in Maramureş: Cinci bărbaţi care au sechestrat timp de un an mai multe persoane pe care le obligau să muncească până la epuizare sunt cercetaţi. Victimele erau uneori răpite din gări şi ţinute în condiţii improprii, în încăperi încuiate cu lacăt.

În R.Moldova crește alarmant numărul îmbolnăvirilor și deceselor, provocate de coronavirus. Doar în ultimele 2 zile, aproape 500 de oameni s-au infectat, iar 14 au decedat. Cu toate acestea, președintele Igor Dodon sfidează restricțiile si face zilnic vizite în teritoriu, merge la spitale, la familii acasa sau la veterani, fără a respecta normele elementare de protecție. 

Iar epidemia de COVID-19 este sub control în Franţa, potrivit Consiliului ştiinţific al ţării. "Virusul continuă să circule, în special în anumite regiuni, dar circulă cu viteză mică, spun expertii. Franţa a raportat 29.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 iunie 2020