Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 iunie 2020

nelu_tataru_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României (arhivă)

In timp ce puterea si opozitia nu se pun de acord asupra prelungirii starii de alerta, presedintele Klaus Iohannis anunta ca aceasta ar fi necesara dar spune ca din 15 iunie vor intra in vigoare noi masuri de relaxare- se redeschid mall-urile, pot fi deschise after-school-urile, grădinițele și creșele private dar si piscinele exterioare si salile de fitness.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Este contextul in care Ministrul Sănătății cere direcțiilor de sănătate publică să evalueze „de urgență” situația în spitalele care au pacienți cu coronavirus, astfel încât să poată fi reluat accesul la tratamente și pentru pacienții non-COVID. Reprezentanții bolnavilor cronici au cerut in mod repetat Ministerului   să ia de urgență măsuri.

Orașul texan Huston se pregătește pentru funeraliile lui George Floyd, la o zi după ce polițistul acuzat pentru moartea bărbatului de culoare a apărut pentru prima oară în fața unui judecător. Instanța a fixat la un milion de dolari cauțiunea pentru punerea în libertate, in  condiții draconice, a polițistului.

Cu 20 de milioane de metri cubi de lemn disparut numai anul trecut, Senatul se afla in fata unui vot istoric si va decide maine proiectul de infiintare a unui DNA al padurilor. Sunt si voci care se opun infiintarii unei Directii pentru investigarea infractiunilor de mediu. Discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 iunie 2020