Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 iunie 2020

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Inca 320 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus de ieri si pana azi. Pe fondul numarului crescut de pacienti, Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" a anuntat ca nu mai face internări. Presedintele Klaus Iohannis, in vizita la unitatea mobila de la Romexpo, cere din nou respectarea masurilor sanitare minime si atrage atentia ca daca situatia degenereaza ne putem intoarce la starea de urgenta.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un milion de români au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei. Încă un milion din diaspora, întorși în țară, nu au unde să lucreze. Analistii estimeaza o rată a şomajului la final de an de 7,8% si un deficit al bugetului de stat de 8,5%. Expertii anticipeaza si o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni.

O noua conferinta de presa a candidatului dreptei la alegerile locale, ​​Nicușor Dan, a fost bruiata. Angajații Primăriei Sectorului 5, de pe mașinile de salubrizare, au claxonat continuu pentru ca discursul acestuia sa nu poata fi auzit. Poliţia Locală, căreia Nicuşor Dan i-a cerut să intervină întrucât este încălcată liniştea şi ordinea publică, i-a cerut candidatului, dar şi tuturor celor care participau la conferinţa de presă să părăsească partea carosabilă.

Iar președintele Macron aniversează Rezistența anti-nazistă la Londra. El va discuta cu premierul Boris Johnson și despre negocierile privind relația dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, post-Brexit. In prezent, negocierile dintre Regatul Unit si blocul comunitar sunt în impas, iar Londra a anunțat că nu va cere prelungirea perioadei de tranziție care se încheie la 31 decembrie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/decriptaj

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 iunie 2020