Actualitatea de vineri, 19 iunie 2020

Premierul Ludovic Orban va solicita parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, Avocatul Poporului, după ce aceasta a sesizat la CCR legea de impozitare a pensiilor speciale. Premierul a afirmat că Renate Weber este "apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari”.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Consiliu European prin videoconferinta ….Preşedintele Klaus Iohannis spune că va cere fonduri mai multe pentru România în următorul exercițiu bugetar, față de actualul exercițiu, care a avut o alocare de 44 de miliarde de euro.

În R.Moldova, 30 de preoți s-au infectat cu coronavirus, iar doi au decedat. Bilanțul total al îmbolnăvirilor trece de 13 mii, iar cel al deceselor ajunge la 449. Autoritățile susțin că mai au teste pentru depistarea coronavirusului pentru o lună și jumătate.

S…mai multe asociații ale elevilor cer demiterea secretarului de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari, din cauza declarației acesteia cu privire la meditațiile elevilor. Ea a spus că un elev ar fi putut să obțină, fără meditații, o notă de 5 sau 6 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 iunie 2020