Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 iunie 2020

coronavirusjpg.png

Scadere usoara a numarului de imbolnaviri, 246 de cazuri raportate luni, 22 iunie
Scadere usoara a numarului de imbolnaviri, 246 de cazuri raportate luni, 22 iunie

Numar in scadere al cazurilor de imbolnavire cu coronavirus dupa cateva zile in care s-au inregistrat peste 300 de pacienti in fiecare zi… Insa raportat la numarul testarilor, cele 246 de cazuri inregistrate de ieri si pana azi, sunt considerate ingrijoratoare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul de Externe anunta că 120 de persoane dintr-un complex de imobile din Göttingen, Germania, sunt infectate cu COVID-19, astfel că întregul ansamblu a fost plasat în carantină. MAE face demersuri pentru a afla numărul cetăţenilor români afectaţi. Locatarii, anunțați în ultima clipă că nu mai au voie să iasă din casă, au atacat forțele de ordine.

În România ar urma să fie aplicat modelul Kurzarbeit, care presupune un program flexibil de muncă, a anunțat premierul Ludovic Orban. Un model nou pentru Romania dar aplicat cu succes în ţări europene, în special în Germania. Ce presupune noul sistem si cum reactioneaza mediul de afaceri, va spunem in aceasta seara.

Angajatorii care obligă salariatii să presteze ore suplimentare de muncă, peste cele prevăzute de lege, vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei pentru fiecare salariat aflat într-o astfel de situaţie. Legea de modificare a Codului Muncii a intrat în vigoare duminică. Pînă acum, angajatorul plătea aceasta suma, indiferent de numărul angajaților care lucrau peste program mai mult decât permite legea.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 iunie 2020