Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 iunie 2020

deseuri_masca.png

Directorul general al Unifarm este urmărit penal și a fost plasat sub control judiciar
Image source: 
AFP via rfi.fr

Directorul general al Unifarm este urmărit penal și a fost plasat sub control judiciar de procurorii anticoruptie. Adrian Ionel este acuzat că in plina pandemie a cerut mită 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru livrare de măști și combinezoane neconforme.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scade numarul imbolnavirilor cu COVID 19. Doar 214 cazuri de ieri si pana zi. Este contextul in care ministrul Sanatatii anunta ca pacienții asimptomatici și cei care prezinta forme ușoare ale bolii vor fi internați doar în spitale de suport si nu in cele de boli infectioase. Mai mult, ei vor putea fi externați după 10 zile de internare…

Analizam si diferentele majore dintre urban si rural in ce priveste rezultatele la evaluarea nationala. Aproape jumătate dintre elevii de la sate au luat sub 5 la matematică, transmite Consiliul Național al Elevilor. Despre cauze si posibile soutii, discutam in aceasta seara.

Iar cartea fostului consilier prezidential, John Bolton, în care apar mai multe dezvăluiri despre Donald Trump, a fost pusă la vânzare în librariile americane. Sunt critici extrem de dure in volumul a carui publicare preşedinţia americană încercase să o împiedice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 iunie 2020