Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 iunie 2020

Creste din nou numarul celor infectati cu coronavirus. 321 de noi cazuri de îmbolnăvire s-au inregistrat de ieri si pana azi. Chiar daca inca exista zone focar situatia este sub control in acest moment si nu vom impune carantinarea lor, spune ministrul Sanatatii …un interviu in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ddirectorul general al Unifarm a fost suspendat din functie de Consiliul de Administrație al companiei de stat. Adrian Ionel este acuzat de DNA că a pretins mită 760.000 euro în plină pandemie.

Impas în negocierile dreptei pentru stabilirea unor candidați comuni la primăriile de sector din București. Este o perioadă de discuții intense, dar un compromis politic pare improbabilă, sub presiunea timpului. Alegerile locale ar putea fi organizate la sfarsitul lunii septembrie.

Din cauza secetei prelungite, culturile de grau, orz si rapita sunt compromise in multe regiuni, in proportie de  cel putin 70%. Fermierii spun ca ploile abundente din ultima perioada au venit prea tarziu desi caderile masive de precipitatii fac diferenta si contribuie la refacerea deficitului de apa din sol.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 iunie 2020