Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 26 iunie 2020

captura.png

Image source: 
econ.ubbcluj.ro

411 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore….Vorbim astazi despre angajatii din sistemul sanitar infectati, sunt 3000…mai mult de jumatate sunt cadre medicale… Acum, la trei luni de la debutul pandemiei, realizarea de circuite separate pentru cei care au contractat virusul, a dus la scaderea numarului de cadre medicale infectate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Romania a facut eforturi reduse in ce priveste combaterea traficului de persoane, indica cel mai recent raport al Departamentului de Stat, motiv pentru care ramanem sub supraveghere. Jumatate din victimele fenomenului sunt copii.

Pasivitatea celor care se ocupa de dosarele de adoptii face ca cei mai multi copii din centre sa nici nu ajunga sa fie adoptabili. Este concluzia sefei Autoritatii Nationale din domeniu dupa verificarea tuturor dosarelor. Sunt copii intre 0 si 14 ani condamnati sa ramana intr-o zona gri… Ce se poate face , incercam sa ne lamurim in aceasta seara…

Iar inculparea președintelui kosovar Hashim Thaci amână dialogul Serbia-Kosovo pe termen nedefinit. Hashim Thaci a fost inculpat pentru o serie de crime de război, cu trei zile înainte de un summit preconizat să aibă loc la Washington, cu omologul sau din Serbia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 iunie 2020