Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 1 iulie 2020

bani.jpg

Cine va primi mai mulți bani la rectificarea de buget. 14 la sută la pensii, restul la pandemie, scrie România liberă.
Cine va primi mai mulți bani la rectificarea de buget. 14 la sută la pensii, restul la pandemie, scrie România liberă.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Planul de relansare economică care va fi prezentat de premier de la aceasta ora cuprinde măsuri pentru repornirea companiilor, programe de finanțare nerambursabilă, granturi pentru digitalizare, sprijin pentru agricultură și industria agroalimentară, finațări pentru noi investiții. Discutam pe larg…..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul roman de Externe a emis o atentionare de calatorie pentru Grecia si avertizeaza ca multe puncte de trecere a frontierei  sunt  închise. De astazi si pana pe 15 iulie, singurul care va rămâne deschis este cel de la Kulata, la granita bulgaro-elena. Masura este valabila ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic. Cum reactioneazaresponsabilii din turismul romanesc…

Protest la Chisinau, in fata guvernului, al mai multor parinti care cer autorităților redeschiderea grădinițelor. În R. Moldova, instituțiile preșcolare nu activează de aproape patru luni, iar părinții sunt nevoiți să-și lase copiii acasă, singuri. S-au produs drame in acest context- o fetita de 5 ania decedat iar alti doi copii au cazut de la etaj.

Perioada post-Covid începe astăzi pentru Uniunea Europeană odată cu redeschiderea mai multor frontiere, cu relansarea sectorului turistic, dar şi cu preluarea preşedinţiei de către Germania. Iniţiativele din următoarele şase luni vor fi decisive pentru viitorul Europei, spun numeroşi comentatori.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 iulie 2020